کد خبر 23236
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۸۹ - ۱۲:۰۴

عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس افزايش وبلاگ ديني و ايجاد وبلاگ از سوي عالمان و محققان ديني را از جمله راههاي مقابله با محتواي نادرست وبلاگها در حوزه دين دانست.

به گزارش مشرق، دکتر محسن اسلامي در گفتگو با مهر، درباره ضرورت ورود دين به عرصه وبلاگ نويسي گفت: انسانها به جهت شيفتگي ذاتي که به حقيقت دارند وارد عرصه هاي ديني مي شوند چون اصولا دين به پاسخگويي نيازهاي معنوي و خداجويي و کمال جويي انسانها مي پردازد.

عضو هيئت علمي دانشگاه تربيت مدرس افزود: با گذشت زمان و تحولي که در جامعه انساني ايجاد شد همواره نگاه به دين با شرايط و مقتضيات زمان و مکان همراه بوده است. اينگونه نيست نگاهي که بشر 2 هزار سال پيش به دين داشت انسان امروزي نيز همان نگاه را داشته باشد. خداوند متعال هم اديان الهي را متناسب با شرايط زمان و مکان بر انسانها نازل کرد و دين اسلام به عنوان آخرين دين متناسب با شرايط زمان و مکان تعريف شده است.

وي با بيان اينکه امروزه نگاه به دين ابزارهاي مختلفي را به خود اختصاص داده است، تأکيد کرد: يکي از مهمترين ابزارهاي فعلي بحث وب و پايگاههاي مجازي است. بشر امروزي يکي از ابزارهاي مؤثر در دين را فضاي وب مي بيند.

دکتر اسلامي افزود: بشر همواره در جستجوي حقيقت دين است و اين حقيقت بايد با زبان امروزي مورد توجه باشد شايد زبان ديروز با زبان امروز متفاوت باشد اما محتوا يکي است. وبلاگهاي ديني زبان جديد براي انتقال مفاهيم ديني هستند. به جهت اينکه اين فضا فضاي مجازي و برگرفته از ذهن جديد است بطور طبيعي ورود به عرصه مجازي زيبايي ها و جذابيتهايي دارد که محتواي دين مي تواند اين جذابيتها را دو چندان کند.

مدير کل حوزه رياست سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي تصريح کرد: اگر فردي علاقه دارد با ورود به عرصه اينترنت پاسخ برخي سؤالات خود را از اين فضا بگيرد ورود وبلاگهاي ديني بسيار اهميت پيدا مي کند. بشر امروزي برخلاف گذشته دوست دارد به ذهن خود مراجعه و کمتر از ديگران سؤال کند و خودشان معلم خود باشند معلمي که از همين وبلاگها بهره مي گيرد و مي تواند به پاسخ برخي سؤالات خود از اين فضا برسد.

وي با هشدار نسبت به عدم توجه به نياز امروز جوانان به ابزارهاي اطلاع رساني نوين يادآور شد: شايد در گذشته ابزارهاي ديني در اختيار افراد بوده اما امروز ابزارها شخصي شده است. برخي از تحليلگرايان معتقدند که بشر محصور فضاي اينترنت شده است. لذا اگر به بحث وبلاگهاي ديني و فراواني داده ها و فراواني حقايق از دريچه وبلاگ توجه نشود ممکن است جوان امروزي به ويژه در جوامع ديني و اسلامي با چالش روبرو شود.

دکتر اسلامي در مورد ضرورت نظارت بر وبلاگهاي ديني گفت: عرصه وب عرصه تسخيرناپذيري است و نظارتهاي کنوني نمي تواند راه حل مناسبي باشد چون مقطعي و قابل گريز است، اما اين نظارت مي تواند غيرمستقيم باشد که ايجاد تب طراحي وبلاگ براي علما و اساتيد دانشگاه و محققان علوم ديني يکي از آن راه حل هاست ضمن اينکه نظارتها بايد به گونه اي باشد که وبلاگهاي متعدد بر اساس نيازهاي مخاطبان طراحي شود.

استاد دانشگاه تربيت مدرس، تشکيل معاونت مجازي را در هر نهاد و سازمان بسيار مهم خواند و گفت: هر نهاد و مرکزي عموم برنامه هاي خود را در فضاي مجازي بگذارد. اگر خانه فرهنگ، سينما يا کتابخانه و ... مي سازيم بايد مجازي آنها هم طراحي شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس